Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Медпрацівники Білгород-Дністровської районної лікарні протестують проти реорганізації їх медзакладу

25 Жовтня 2024 10:53
Наталя Іванова
Медпрацівники Білгород-Дністровської районної лікарні протестують проти реорганізації їх медзакладу

Колектив Білгород-Дністровської районної лікарні, засновником якої є міська рада, вийшов на акцію протесту проти ліквідації медичного закладу. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на депутатку Білгород-Дністровської міської ради Оксану Соколенко.

Рішення «Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Білгород-Дністровська центральна лікарня» Білгород-Дністровської міської ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня» було прийнято на сесії міської ради ще 3 листопада 2023 року.

Згідно даних YouControl, зараз лікарня як юридична особа знаходиться в стані припинення з травня 2024 року.

Рішення про об’єднання двох медичних закладів було прийнято в межах реформи охорони здоров’я з метою створення кластерної лікарні. Але колектив з таким рішенням не погоджується, побоюючись скорочень медперсоналу.

17 жовтня мала відбутися сесія Білгород-Дністровської міської ради.  Працівники КНП «Білгород-Дністровська районна лікарня» прийшли на сесію, вимагаючи відмінити рішення про об’єднання медичних закладів. Але сесія не відбулася, бо не було кворуму.

Своєю акцією зараз медпрацівники закладу намагаються привернути увагу депутатів до цього питання і почути їх думку.

«Медичні працівники обурені ліквідацією закладу та тим, що завтра можуть залишитися без роботи, були й ті мешканці міста та району, які отримують медичні послуги в цьому закладі. Всі просять депутатів міської ради не ліквідувати лікарню, а залишити. Лікарня сьогодні знаходиться на повному фінансовому забезпечені, має девʼять пакетів НЗСУ, нічого не просить з бюджету міста, окрім того, щоби їх не ліквідували», – повідомила Оксана Соколенко.

Вона звернулася до колег-депутатів: «Ми всі робимо помилки, і я в тому числі, давайте їх визнавати і виправляти своєчасно».

Сесію перенесли на 11 листопада. Але питання про відміну вже прийнятого рішення про злиття двох медзакладів у порядку денному немає.

Фото Оксани Соколенко

Поділитись
Зараз читають