Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Майстри з Болградського району з початку війни відшивають якісну тактичну форму для захисників

13 Червня 2024 12:34
Олександра Сергєєва
Майстри з Болградського району з початку війни відшивають якісну тактичну форму для захисників

В Болграді розташовано невелике швейне підприємство ПТ “Малінови”, яке займається пошиттям військового й тактичного одягу для жінок та чоловіків. Для болградських морпіхів підприємство на благодійних засадах надає військову форму, а також грошову та матеріальну допомогу. Про це повідомила Болградська районна державна адміністрація.

Підприємство складається з декількох цехів, що оснащені  сучасним обладнанням та усіма умовами для праці 25 людей. 

У мирний час швейна майстерня займалася пошиттям одягу для охоти та рибальства. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, робота встала на два тижні, але потім відновилася, але напрямок її кардинально змінився. Майстерня встала на “військові рейки” та почала виготовляти тактичний одяг для ЗСУ. 

Керівник майстерні  Вадим Малінов розповів, що якісна військова форма – це пріоритет його підприємства. 

Ми досягли домовленості з підприємством «Camotec», яке є українським виробником функціонального одягу для тактичних завдань. На даний час з замовником укладено договір по відшиву військового одягу з дотриманням усіх вимог, а саме: використання  інноваційних матеріалів та високоякісної фурнітури. Відшиту форму передають хлопцям та дівчатам, які перебувають на передовій”, – розповів керівник.

Крім того, Вадим Олександрович активно займається волонтерською діяльністю. За потребами військових 88 батальйону морської піхоти та територіальної оборони Болградського району підприємство надає військову форму та активно бере учась у зборах на обладнання. Також він підтримує місцевих спортсменів – неодноразово підприжмство надавало матеріальну допомогу дитячій футбольній команді “Шторм”. 

Днями до підприємства завітам керівник Болградської РВА Михайло Шарафаненко та вручив Вадиму Малінову подяку за значний внесок  в забезпечення обороноздатності Батьківщини від імені командира військової частини А7350, полковника Сергія Новікова.

Фото Болградської РВА

Поділитись
Зараз читають