Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Love Reni 2024: у Рені проходить ювілейний соціальний проект

30 Квітня 2024 19:02
Микола Григораш
Love Reni 2024: у Рені проходить ювілейний соціальний проект

У Рені стартував щорічний соціальний проект Love Reni («Я люблю Рені»), який цього року відзначає свій ювілей – 10-річчя. Організатором виступає християнська церква «Світло світу» та її пасторка Мішель Потхітер. Триватиме він до 10 травня і його особливістю стане відеоконкурс серед шкіл Ренійської громади під назвою «Ремейк фільму». За умовами проекту команда-переможець отримає приз для своєї школи, також будуть нагороджені і всі учасники.

Кожна школа буде представлена командою з десяти учасників, яка має виконати завдання – зняти та змонтувати короткометражний 5-хвилинний ролик. Це має бути ремейк популярного фільму на вибір кожної команди. Мета конкурсу – показати дітям, що Ренійська громада має майбутнє і, як сказано в його умовах, «ми всі повинні нести відповідальність за це».

На підготовку конкурсних робіт дається 14 днів. Командам рекомендується добре спланувати кількість локацій, також важливо попрацювати над ідеєю, сценарієм, знімальними костюмами, гримом, музикою тощо. Знімати можна як на телефон, так і на камеру, та самостійно змонтувати ролик. Завдяки цьому діти отримають досвід відеозйомки та монтажу.

Кульмінацією проекту стане гала-концерт 11 травня у міському парку Перемоги, де будуть представлені ролики всіх команд-учасниць, після чого оголосять переможця. За словами Мішель Потхітер, оцінюватиме роботи журі, члени якого живуть за кордоном і нічого не знають ні про нашу громаду, ні про команди, що виключає будь-яку упередженість.

Поки що Мішель разом із представниками церкви об’їжджає освітні установи Ренійської громади за заздалегідь узгодженим графіком. Нещодавно вони побували у Долинському ліцеї, де провели конкурси, флешмоб із учасниками Love Reni, пояснили, як правильно зробити відео, на що звертати увагу під час зйомки фільму.

«Цей проект дуже корисний для дітей, він навчає їх працювати у команді, бути відповідальними, робити добрі справи. Наші учасники вже завершують роботу над ремейком на фільм. Рекомендації Мішель та її команди для нас були дуже корисними. Відеоролик знімають самі діти, без допомоги дорослих», – поділилася враженнями з журналістом «Махали» директорка Долинського ліцею Маріанна Черня.

Нагадаємо, проект Love Reni здійснюється з 2014 року з ініціативи християнської церкви «Світло світу» та її першого пастора Окерта Потхітера, якого, на жаль, уже немає з нами. За десять років у рамках проекту було проведено багато яскравих заходів, де школярі Ренійської громади демонстрували багатство ідей та креативний підхід до їхньої реалізації.

Наприклад, у 2018 році шкільні команди знімали відеоролики, в яких зізнавалися в любові до рідного міста. Запам’яталася робота команди Ренійського ліцею, яка стала переможницею: вона зняла відео за мотивами казки «Квітка-семиквітка», за сюжетом якого героїня, загадуючи одне за одним свої бажання, захотіла сісти… у крісло мера. Ігорю Плєхову не залишалося нічого іншого, як тимчасово поступитися своїм робочим місцем ліцеїстам для зйомок цього епізоду. А у 2019 році команди знімали вже рекламні ролики, тема – «Рені туристичний», і допомагав їм у цьому досвідчений відеограф зі Львова Артем Данелюк.

Поділитись
Зараз читають