Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ліжка якого профілю найменш затребувані в Тарутинській лікарні: депутати прийняли рішення про оновлення ліжкового фонду

24 Травня 2024 11:01
Наталя Іванова
Ліжка якого профілю найменш затребувані в Тарутинській лікарні: депутати прийняли рішення про оновлення ліжкового фонду

Депутати Тарутинської селищної ради на сесії 23 травня прийняли рішення про затверждення ліжкового фонду Тарутинської лікарні в новій редакції. Про це «Махала» дізналася з матеріалів сесії селищної ради.

Кількість ліжок в лікарні не змінилася, їх залишилося як і раніше – 170, але за рахунок найменш затребуваних ліжок з’являться ліжка інтенсивної терапії в приймально-діагностичному відділені невідкладної медичної допомоги та при відділені анестезіології. Про необхідність змін повідомила генеральна директорка КНП «Тарутинська ЦЛ» Ірина Пулєва в листі до Тарутинської лікарні.

В лікарні провели аналіз діяльності за період січень – квітень 2024 року і визначили, що  відсоток навантаження на ліжка у закладі складає в середньому – 84,9. Найменш навантажені гінекологічні ліжка – 66% та хірургічні – 68%. За цей період поточного року проліковано лише 55 гінекологічних хворих (14 пацієнток на місяць), тому пропонувалося скоротити їх чисельність.

Депутати підтримали пропозицію лікарні і затвердили ліжковий фонд в новій редакції. Тепер в лікарні буде 6 ліжок інтенсивної терапії за рахунок 5 гінекологічних ліжок та 1 хірургічного ліжка.

Ліжковий фонд хірургічного профілю складатиме 34 ліжка, а саме: 6 отоларингічних, 5 урологічних, 5 гінекологічних, 18 хірургічних.

Поділитись
Зараз читають