Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Лікарня в місті Ізмаїл невдовзі отримає сучасне обладнання, що допоможе рятувати пацієнтів з інсультами 

06 Серпня 2023 11:04
Олександра Сергєєва
Лікарня в місті Ізмаїл невдовзі отримає сучасне обладнання, що допоможе рятувати пацієнтів з інсультами 

Передача лікарні надважливого обладнання була анонсована ще у травні. Сьогодні лікарня готується до встановлення ангіографа в операційному відділенні.

Найближчим часом Дунайська обласна лікарня отримає сучасну ангіографічну систему для дослідження судин в рамках Всеукраїнського проєкту МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Як повідомив голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев, Ізмаїл стане першим містом, де буде встановлено перший ангіограф виробництва Philips з закуплених МОЗ.

Загалом МОЗ придбало дев’ять таких систем, дві з яких було передано медзакладам Одещини – у Дунайську обласну лікарню, що базується у місті Ізмаїл, та в Одеську міську клінічну лікарню №11.

Ангіограф із нейроінтервенційними функціями Azurion виробництва Philips дозволить надавати медичну допомогу пацієнтам з гострим мозковим інсультом за найсучаснішими стандартами.

Особливість цього обладнання полягає в тому, що воно надає лікарям можливість виконувати комп’ютерну томографію безпосередньо в рентген-операційній перед процедурою механічного видалення тромбів. Таким чином, зменшується час на необхідні передопераційні дослідження, а отже збільшується успішність лікування та підвищуються шанси на подальше повноцінне життя.

Наразі у операційному відділенні Дунайської лікарні проводиться капітальний ремонт. Для ангіографа буде підготовлено місце, а для його роботи буде облаштовано електропідстанцію, щоб він працював навіть під час блекаутів. 

Зазначимо, інсульт посідає друге місце серед причин смертності та перше – серед причин інвалідизації дорослого населення. А близько 80-85% випадків – це ішемічні інсульти, для лікування яких у світі застосовують такі сучасні методи лікування, як внутрішньовенна тромболітична терапія та механічна тромбектомія – для найважчих випадків, коли уражено судину, яка постачає кров до головного мозку.  Саме тому потреба у спеціалізованому обладнанні для лікування гострого мозкового інсульту зараз надзвичайно висока.

Поділитись
Зараз читають