Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Лікарні у селищі Бородіно – бути: МОН погодило надання ліцензії медичному закладу

21 Травня 2024 14:00
Ганна Ковальова
Лікарні у селищі Бородіно – бути: МОН погодило надання ліцензії медичному закладу

Міністерство охорони здоров’я України погодило видання ліцензії КНП “Бородінська селищна лікарня” Болградського району на провадження господарської діяльності з медичної практики. Про це повідомив голова громади Іван Кюссе. 

Згідно з додатком до ліцензії, лікарня отримала право на діяльність за наступними спеціальностями: клінічна лабораторна діагностика, організація й управління охороною здоров’я, рентгенологія, терапія, ультразвукова діагностика; за спеціальностями молодших спеціалістів з медичною освітою: сестринська справа, лабораторна справа. 

Як зазначив голова громади, над отриманням ліцензії працювали понад рік. 

“Шановні друзі! Дуже приємна новина. Є всі  підстави для запрошення лікарів на роботу, створення для них умов і подальша робота з підготовки договорів з НСЗУ. Рухаємося далі до розбудови нашої громади”, – написав Іван Кюссе.

Нагадаємо,  Бородінська лікарня припинила своє існування у 2010 році. Оскільки Бородіно раніше входило у склад Тарутинського району, мешканці зверталися по допомогу до Тарутинської лікарні.

Реформа децентралізації в Болградському районі дозволила керівництву Бородінської громади створити центр первинної медико-санітарної допомоги, однак до вузькопрофільних спеціалістів все одно доводилось їздити у Тарутине або ж вони самі приїжджали до села й вели виїзні прийоми.

Це дуже незручно як лікарям, так і пацієнтам, тож Бородинська громада розпочала роботу, з відновлення власної лікарні. 

За кошти бюджету громади для медичного закладу закупили сучасне обладнання ультразвукової діагностики, рентгенапарат. Завдяки сприянню українських та іноземних партнерів лікарня отримала карету швидкої допомоги, апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор, кардіограф, функціональні ліжка з електричними приводами. Залишалося лише питання отримання ліцензії, яке нарешті вирішено.

Наразі громада працюватиме над залученням фахівців, які будуть надавати медичні послуги місцевим мешканцям. 

Поділитись
Зараз читають