Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Кому належав старовинний будинок, де зараз розташований відділ культури та туризму Арцизької громади?

14 Травня 2023 13:34
Тетяна Манолова
Кому належав старовинний будинок, де зараз розташований відділ культури та туризму Арцизької громади?

Будинок, в якому сьогодні знаходиться відділ культури та туризму Арцизької міської ради, привертає увагу своїм зовнішнім виглядом та змушує задуматися про його історію. Арцизький історико-краєзнавчий музей виявив, кому належав цей старовинний будинок.

Вже понад рік мешканка Канади Ненсі Якель тримає зв’язок зі співробітниками музею. Вони шукали історичні відомості про будівлю, свідків, які б могли знати, кому належав будинок. Як виявилося, бабуся Ненсі була сестрою колишнього власника будинку Джосева Меске. У жінки збереглися старі фотографії цього будинку, які шукав колектив музею.

“В нас були припущення, що це будинок Меске, але старої фотографії не було, щоб упевнитися, що це саме він. В процесі спілкування ми виявили, що у Ненсі є фото будинку, де зараз розташований відділ культури та туризму, і все підтвердилося”,- розказав Дмитро Чебан, завідувач комунального закладу “Арцизький історико-краєзнавчий музей”.

Джозеф Меске, господар будинку, відомий в Арцизі як власник майстерні з обробки металу та виготовлення сільськогосподарських знарядь праці. В Арцизькому музеї й досі зберігається плуг з майстерні Меске.

Поділитись
Зараз читають