Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Команда фахівців «Зооконтролю» переїжджає в Тарутине

29 Травня 2023 13:54
Тетяна Терзі
Команда фахівців «Зооконтролю» переїжджає в Тарутине

Команда фахівців громадської організації «Зооконтроль» закінчила свою місію зі стерилізації і вакцинації безпритульних тварин в Арцизі і переїжджає в Тарутине. 

«Стерилізовані песики повертаються до ареалу мешкання. Всі щепленні від сказу, всі мають електронний чип у холці і блакитну бірку на вусі», – повідомляється на сторінці організації в Фейсбуці.

Тарутинська громада уклала договір з організацією і запросила ветеринарів до себе, щоб стерилізувати щонайменше 50 тварин. Допомагати фахівцям будуть місцеві волонтери та небайдужі мешканці. Одна з них – Наталя Лепехина. Вона просить повідомляти місця, де живуть безпритульні тварини.

Нагадаємо, в Тарутинській селищній раді немає Програми поводження з тваринами на території громади, а безпритульних собак багато. Створити притулок для них найближчим часом громада не планувала. Тому знайшли спосіб, як зменшити чисельність тварин – запросили «Зооконтроль». 

Фото: ГО “Зооконтроль”

Загалом команда «Зооконтроль» працює в Україні вже сьомий рік. За інформацією організації, кількість проведених операцій зі стерилізації вже понад 7 тисяч тварин.

Поділитись
Зараз читають