Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Коли в Болградській лікарні розпочне роботу комп’ютерний томограф та завершиться будівництво укриття

30 Червня 2024 12:33
Софія Чебан
Коли в Болградській лікарні розпочне роботу комп’ютерний томограф та завершиться будівництво укриття

В Болградській районній лікарні останні роки постійно відбуваються зміни. Сьогодні головними новинами в медичному закладі є відкриття кабінету компʼютерної томографії у відділенні рентгенології та завершення ремонту в укритті. На якій стадії ремонт сьогодні та чи скоро мешканці Болградщини зможуть пройти обслідування на новітньому обладнанні? Про це “Махала” поспілкувалася з генеральним директором КНП “Болградська лікарня” Віктором Дішлі.

Робота компʼютерного томографа 

Цього літа у відділенні рентгенології Болградської лікарні запрацює кабінет комп’ютерної томографії. Також через два тижні до лікарні прибуде мамограф. 

«Наразі ми вже маємо акт вводу в експлуатацію компʼютерного томографа. Зараз ми очікуємо лікаря-апліканта, який встановить новітні протоколи і проведе навчання для наших працівників, які вже пройшли курси підвищення кваліфікації для роботи з компʼютерним томографом. Тобто, спеціалісти є, томограф є, залишилося тільки трошки почекати. Зазначу, що незабаром у лікарні також буде і мамограф», – розповів Віктор Дішлі. 

Ремонт укриття

Ремонті роботи першої половини підвального приміщення лікарні розпочалися у серпні минулого року та завершилися у грудні. Наразі ремонті роботи ведуться у другій частині укриття. 

“В цьому році ми вирішили закінчити ремонт всього підвального приміщення. Ремонтні роботи на завершальній стадії. В укритті є великі та маленькі палати для хворих, приміщення для персоналу, також є операційна. яка чекає свого оснащення, є вбиральні та душові, а також інтернет”, – поділився Віктор Васильович. 

Реконструкція укриття відбувається за кошти місцевого бюджету. Загальна площа приміщення 400 кв.м. Воно розраховане на 400 осіб. 

Детальніше розповіли у відеорепортажі.

Поділитись
Зараз читають