Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Хотів відкрити “бізнес” з переправлення ухилянтів за кордон: на Одещині затримали чиновника міграційної служби

Хотів відкрити “бізнес” з переправлення ухилянтів за кордон: на Одещині затримали чиновника міграційної служби

Посадовець Державної міграційної служби намагався підкупом залучити прикордонника у схему незаконного переправляння чоловіків за кордон. Про це повідомило Південне регіональне управління Держприкордонслужби. 

Виконувач обов’язків керівника одного з відділів Державної міграційної служби вирішив додатково підзаробити та налагодити схему з вивезення військовозобов’язаних за кордон. Аби “зелений коридор” працював, чоловік вирішив долучити до співпраці прикордонника Білгород-Дністровського загону, якому пропонував гроші за те, що останній допоможе клієнту оминути КПП та дістатися до Молдови. 

Взявши з трьох військовозобов’язаних по 10 тисяч доларів, міграційник запропонував охоронцю кордону по 3 тисячі за кожного ухилянта, а якщо схема працюватиме, то “винагорода” прикордонника також буде зростати. Пропозиція була привабливою, однак прикордонник удав, що погодився, а насправді повідомив про ситуацію своєму керівництву.

Представника ДМС затримали під час передачі прикордоннику частини обіцяної грошової винагороди у розмірі 4500 доларів США. Тож замість вдалого “бізнесу” міграційнику загрожує в’язниця. 

Наразі йому повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. 

Вирішуються питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Поділитись
Зараз читають