Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Хабар не допоміг: на Одещині прикордонники затримали українця з важкими наркотиками, який намагався відкупитися від покарання

14 Вересня 2024 15:00
Ганна Ковальова
Хабар не допоміг: на Одещині прикордонники затримали українця з важкими наркотиками, який намагався відкупитися від покарання

У пункті пропуску “Орлівка” прикордонники Ізмаїльського загону припинили спробу провезення наркотиків через кордон та відмовилися від хабаря за “вирішення питання”. Про це повідомили в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Під час здійснення заходів контролю вантажівки DAF прикордонник помітив, що водій був знервований та стискав в руці підозрілий згорток. Виявилось, що це був пакет із білою речовиною, ймовірно метамфетаміном. Для поглибленого огляду транспортного засобу прикордонники спільно з митниками залучили службового собаку Арчі. Чотирилапий охоронець кордону швидко знайшов у відсіку для дрібничок в кабіні ще два пакетики із наркотичною речовиною, заховані у футляр від навушників.

Розуміючи серйозність ситуації, далекобійник спробував «вирішити питання», запропонувавши прикордоннику хабар у розмірі 100 євро. Інспектор відмовився від неправомірної вигоди.

“Наразі хабародавця затримано. За даними фактами стосовно водія вантажівки відкрито кримінальне провадження за ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів». Це вже третя спроба переміщення через кордон наркотичних речовин за тиждень у даному пункті пропуску. Прикордонники пильно несуть службу на варті наших кордонів, демонструючи свою принципову позицію та нульову толерантність до корупції”, – йдеться в повідомленні.

Поділитись
Зараз читають