Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Керівництво Ізмаїльського району просить державу допомогти у ремонті автодороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове

22 Серпня 2024 14:52
Олександра Сергєєва
Керівництво Ізмаїльського району просить державу допомогти у ремонті автодороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове

Вчора, 21 серпня, керівництво району разом з міським головою Кілії Вячеславом Чернявським оглянули стан автомобільної дороги Т-16-07, яка може стати альтернативним шляхом у випадку заторів на міжнародній трасі М-15 Одеса-Рені, однак зараз є непроїзною. Про це повідомила пресслужба Ізмаїльської РДА.  

Через незадовільний стан дороги страждають мешканці Вилківської та Кілійської громад, адже ускладнена робота аварійно-рятувальних служб, застосування пасажирського автобусного сполучення, екстрене транспортування хворих до надкластерної та кластерної лікарень, що розташовані в місті Ізмаїл, наразі неможливі цією дорогою. А деякі населені пункти через неможливість проїзду взагалі опинилися ізольованими від усієї територіальної громади. 

До прохання відремонтувати дорогу долучилася й Саф’янівська громада, адже цей автошлях проходить через село Кислиця та Стара Некрасівка, та з’єднує їх з містом Ізмаїл. 

Тож, під час огляду дороги дійшли висновку, що для забезпечення базових потреб населення є необхідність у ремонті дороги державного значення Т -16-07. 

Для розв’язання даної проблеми було прийняте рішення звернутися до Одеської обласної військової адміністрації та до Мінінфраструктури України, адже підтримка даного автошляху в придатному для експлуатації стані має важливе значення, оскільки він веде до портів”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, на цьому автошляху зараз ведуться роботи з ремонту мосту через канал Кофа, що давно перебував в аварійному стані. 

Поділитись
Зараз читають