Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Керівники та працівники Одеського обласного медзакладу підозрюються в розкраданні бюджетних коштів у великих розмірах

04 Жовтня 2024 16:40
Наталя Іванова
Керівники та працівники Одеського обласного медзакладу підозрюються в розкраданні бюджетних коштів у великих розмірах

Повідомлено про підозру двом керівникам та семи працівникам підстанцій екстреної медичної допомоги КНП «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської облради. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, керівники двох з підстанцій екстреної медичної допомоги розробили злочинні схеми із заволодіння бюджетними коштами, виділеними для виплати заробітної плати працівникам цих медустанов. Посадовці залучили підлеглих – старших фельдшерів, фельдшерів та лікарів.

Підозрювані систематично вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу, вказуючи, що медпрацівники виконували свої обов’язки, хоча частина перебувала за кордоном без належно оформленої відпустки, а інші взагалі не з’являлися на роботі. Нарахована їм заробітна плата надалі розподілялася між учасниками схеми.

У такий спосіб з листопада 2019 року по лютий 2024 року зловмисники заволоділи бюджетними коштами на суму понад 3,7 млн гривень.

Фігурантам загрожує покарання строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитись
Зараз читають