Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Бессарабії буде темно: Кабмін обмежив використання вуличного освітлення в Україні (Документ)

08 Червня 2024 14:04
Ганна Ковальова
В Бессарабії буде темно: Кабмін обмежив використання вуличного освітлення в Україні (Документ)

Кабінет Міністрів України заборонив в державних закладах використання кондиціонерів, освітлення будівель та території навколо. Окрім цього обмежено використання освітлення вулично-дорожньої мережі та парків. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на розпорядження Кабміну.

Така заборона повʼязана з надзвичайною ситуацією в енергетичній системі, спричиненою збройною агресією Російської Федерації проти України та діятиме до кінця 2024 року.

Кабмін поручив Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям (військовим адміністраціям), Секретаріату Кабінету Міністрів України забезпечити економію електричної енергії у приміщеннях зазначених органів та підприємствах, установах, організаціях, що належать до сфери їх управління, господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 і більше відсотків акцій (часток) належать державі, зокрема шляхом припинення використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території.

Ця ж заборона діятиме й в приміщеннях Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, Державному управлінню справами, органів судової влади, Офісу Генерального прокурора, правоохоронних органів, інших державних органах, Національного банку, Національної академії наук та національних галузевих академіях наук, органів місцевого самоврядування.

Окрім цього кабмін доручив органам місцевого самоврядування обмежити освітлення вулично-дорожньої мережі та парків.

Але є виняток.

“Заходи не застосовуються до закладів охорони здоров’я, суб’єктів господарювання, для яких кондиціювання повітря є частиною технологічного процесу, а також технічних заходів організації дорожнього руху”, – йдеться в тексті документа.

Також заходи економії електричної енергії, передбачені цим розпорядженням, не застосовуються до електричної енергії, яка виробляється на власних енергогенеруючих установках споживачів для їх власних потреб.

Поділитись
Зараз читають