Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Історія під ногами: житель Болграда передав майбутньому музею в місті унікальні знахідки минулого століття (Фото)

02 Червня 2024 17:30
Наталя Іванова
Історія під ногами: житель Болграда передав майбутньому музею в місті унікальні знахідки минулого століття (Фото)

Туристичний інформаційний центр «Болград» працює над створенням музею переселенців у Болградському міському парку. Днями до ТІЦ завітав місцевий мешканець Вʼячеслав Кара, який передав його співробітникам унікальні знахідки минулих століть, які стануть частиною експонатів у майбутньому музеї.

“В’ячеслав Миколайович – не просто житель нашого міста, а справжній ентузіаст і дослідник історії. Його захоплення триває багато років. Пошуки старовинних предметів побуту та інших артефактів стали його улюбленим заняттям. Його колекція налічує десятки унікальних предметів, серед яких не тільки монети та ґудзики, але й фрагменти кераміки, прикраси та інші старовинні артефакти”, – зазначила у коментарі інтернет-виданню “Махала” організаторка екскурсій туристичного інформаційного центру Анастасія Семенюк.

В’ячеслав активно співпрацює з місцевими музеями та історичними товариствами, ділячись своїми знахідками та знаннями на волонтерських засадах. Нещодавно він передав в майбутній музей ймовірно стародавню амфору, а днями він поділився старовинними монетами та прикрасами.

“Я знаходжу артефакти в різних місцях навколо Болграда та в самому місті. Це можуть бути поля, старі дороги, місця, де колись стояли давні будівлі. Я вивчаю історичні документи та карти, щоб визначити найбільш перспективні локації для пошуків. Кожна знахідка – це результат копіткої роботи і досліджень.  Знаходження старовинних артефактів – це не лише захоплення, але й спосіб зберегти частинку нашої історії для майбутніх поколінь. Кожен предмет розповідає свою унікальну історію, і я радий поділитися цими знахідками з усіма жителями нашого міста. Шановні жителі нашої рідної землі бережіть традиції та звичаї передавайте їх із покоління в покоління, щоб історія жила вічно!” – зазначив В’ячеслав.

В туристичному інформаційному центрі “Болград” зазначили, що вони продовжують збір експонатів для музею, який в майбутньому розміститься в будинку Малевінського.

“Прагнення Вʼячеслава зберегти історію для майбутніх поколінь є прикладом для багатьох, а передача частини своєї колекції для створення музею переселенців у міському парку – це важливий крок у збереженні культурної спадщини нашого міста. Долучайтесь до збереження культурно-історичної спадщини! Якщо у вас є цікаві предмети, які ви хотіли б передати, зв’яжіться з нами для подальшої співпраці”, – зазначила Анастасія Семенюк.

Поділитись
Зараз читають