Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“єРобота” в дії: мешканець Арцизької громади отримав мікрогрант від держави та відкрив власний бізнес

“єРобота” в дії: мешканець Арцизької громади отримав мікрогрант від держави та відкрив власний бізнес

У червні минулого року в Україні запустили проєкт “єРобота”, у рамках якого усі, хто хотів відкрити власний бізнес мав змогу отримати мікрогранти від держави у розмірі до 250 тисяч гривень. Про це повідомили у Арцизькому відділі Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості.

На відміну від інших держпрограм з підтримки підприємців, у цій майже немає обмежень щодо сфери діяльності, грантові кошти не видаються під відсоток, а витратити їх можливо на досить широке коло цілей, зокрема на виробничу техніку, оренду та рекламу. Програма націлена на збільшення робочих місць в країні, адже кожен підприємець, що відкриває справу, повинен мати найманих працівників. 

У січні 2023 року мешканець Арцизької громади Сергій Гаврилко подав заявку на участь у програмі. Для отримання гранту чоловік надав бізнес-план на відкриття власної справи у сфері деревообробки, який було узгоджено.  

Після отримання мікрогранту Сергій відкрив власне лісопильне та стругальне виробництво. Згідно з даними Youcontrol, додатково підприємство займається виробництвом дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів, а також обробленням металів. 

Згідно з умовами надання гранту Сергій надав робочі місця трьом людям, та вправно сплачує за них податки. 

«На жаль, лише в одиниць зараз є можливість відкрити власну справу за рахунок власних коштів. Тому треба хапатися за будь-які соломинки, якщо є бажання покращити фінансовий стан, відкривши власний бізнес. Державна програма “єРобота” – досить гарний варіант за відсутності інших альтернатив» – зазначив Сергій Гаврилко.

Поділитись
Зараз читають