Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Головний лікар Ренійської лікарні розказав про стан постраждалих внаслідок шахедної атаки на порт: одного чоловіка направили в обласну лікарню, іншого виписали з медзакладу

26 Липня 2023 16:19
Микола Григораш
Головний лікар Ренійської лікарні розказав про стан постраждалих внаслідок шахедної атаки на порт: одного чоловіка направили в обласну лікарню, іншого виписали з медзакладу

Як відомо, 24 липня країна-агресор здійснила атаку дронами-камікадзе на Ренійський морський торговельний порт. За інформацією міського голови Ігоря Плєхова, було зафіксовано приліт близько 15 «шахедів». Вибухи, зокрема, було чути і в сусідньому селі Долинському, розташованому за 3 км від Рені, жителі якого прийняли їх за гуркіт грому, і подумали, що десь далеко йде гроза.

За інформацією того ж голови громади, в порту внаслідок прильотів зруйновано три склади із зерном, а від вибухової хвилі на цьому підприємстві інфраструктури постраждали вікна будівель та споруд. Відбулися і локальні спалахи, які були в оперативному порядку ліквідовані.

Одночасно з цими даними ранком відразу після атаки дронів, яка тривала кілька годин, була оприлюднена інформація і про поранених. На той момент було відомо, що до міської лікарні надійшли чотири особи з пораненнями різного ступеня тяжкості. Однак через деякий час по Рені поповзли чутки, що нібито були й загиблі, але, мовляв, цю інформацію приховують, щоб не розбурхувати населення. Кореспондент інтернет-видання «Махала» зв’язався з генеральним директором Ренійської центральної міської лікарні, щоб дізнатися подробиці.

«Загиблих, дякувати Богові, немає. Але поранені є: спочатку їх було чотири, а потім додався ще один. 24 липня у першій половині дня найважчого пацієнта відправили до Одеської обласної клінічної лікарні. Цього чоловіка, 1969 року народження, уродженця міста Чорноморська, було доставлено до нас о 3.40, у нього діагностували осколкову рану плеча та передпліччя з ураженням судин та нервів. Також було доставлено уродженця Черкаської області, 1966 року народження, він отримав осколкову рану спини та лівої нижньої кінцівки, його стан був оцінений як легкий. Зі станом середньої тяжкості самостійно звернувся за допомогою медиків уродженець Вінницької області, 1981 року народження – він отримав осколкову рану лівої половини грудної клітки. Станом на вечір 25 липня його вже виписали з лікарні на амбулаторне лікування. Забиті рани гомілок та вивих правого плечового суглоба отримав житель Ізмаїла, 1979 року народження, його стан також був оцінений як легкий. І також самостійно звернувся по медичну допомогу уродженець Кіровоградської області, 1986 року народження, з діагнозом – різана рана стегна, стан легкий» розповів Олег Бурля.

Поділитись
Зараз читають