Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Головком ЗСУ Сирський вручив «Залізний хрест» мінометнику з селища Тарутине

17 Травня 2024 12:00
Наталя Іванова
Головком ЗСУ Сирський вручив «Залізний хрест» мінометнику з селища Тарутине

З нагоди Дня піхоти Віталій Ковальський отримав відзнаку Міністерства оборони України «Залізний хрест». Медаль вручав особисто Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський. Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю 22-ї окремої механізованої бригади.

Віталій Ковальський із селища Тарутине  Болградського району воює на Бахмутському напрямку з червня 2023 року. Він – головний сержант мінометної батареї зі складу 22-ї окремої механізованої бригади.

Віталій брав участь у пошуку нових вогневих позицій, заводив і виводив туди особовий склад. Він організовував евакуацію поранених та кілька разів особисто виходив у складі евакуаційних груп.

Старший сержант Ковальський постійно навчається сам і навчає особовий склад специфіці використання зброї й тактиці виконання бойових завдань. Багато часу він безпосередньо перебуває на позиціях батареї, щоб керувати діями розрахунків. Траплялося, головний сержант корегував вогонь або особисто бив із міномета по російських окупантах“, – повідомили в службі зв’язків з громадськістю.

Побратими також розповідають, що Ковальський допомагає їм у вирішенні соціально-побутових питань, організовує постачання підрозділу боєприпасами, харчами, забезпечує життєдіяльність батареї в місцях постійного перебування особового складу.

Поділитись
Зараз читають