Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Голові Мологівської громади повідомили про підозру у незаконному заволодінні землею на узбережжі Дністровського лиману

Голові Мологівської громади повідомили про підозру у незаконному заволодінні землею на узбережжі Дністровського лиману

Процедура затримання голови громади Олега Німачука відбулася під час засідання робочої «Прозорість та підзвітність», яка проходила в Одеській обласній військовій адміністрації. Про це повідомило СБУ.

Очільнику громади працівники СБУ повідомили про підозру прямо в залі засідання, після чого вивели для проведення слідчих дій.

У Службі безпеки України повідомили, що голова був одним з організаторів схеми з заволодіння землями рекреаційного призначення комунальної власності на території Білгород-Дністровського району.

Механізм незаконного відчуження землі полягав у підробці документів. Ділки оформляли на підставних осіб права власності на неіснуючі об’єкти нерухомості, за якими на земельних ділянках начебто розташовані житлові будівлі приватної власності, а потім, на підставі цих документів, виводили землі з державної власності.

Цільовим призначенням такого відчуження було вказано «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)».

Таким чином голова привласнив 0,25 га землі на узбережжі лиману, яку планував продати за 12000 доларів США приватному підприємцю. На час затримання він вже встиг оформити попередній договір купівлі-продажу та навіть одержав 3000 доларів авансу.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру одразу у розтраті та відмиванні доходів. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Правоохоронці клопочать щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Слідство триває. СБУ розшукує інших причетних до злочинної схеми.

Довідково:

Олег Німачук є сільським головою Мологівської сільської ради з 27 листопада 2020 року. До цього, у 2015 – 2017 роках, він був депутатом Білгород – Дністровської районної ради сьомого скликання.

Поділитись
Зараз читають