Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Герой України: уродженець Болградського району отримав найвищу державну нагороду (Фото, відео)

23 Травня 2023 18:05
Ганна Ковальова
Герой України: уродженець Болградського району отримав найвищу державну нагороду (Фото, відео)

Сьогодні, під час візиту на Донеччину, Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України двом морським піхотинцям. Один з них – полковник Микола Палас (на фото праворуч), уродженець села Дмитрівка Болградського району.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові Глава держави присвоїв звання Героя України та вручив ордени «Золота Зірка» полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу», – йдеться у повідомленні Офісу.

Микола Палас народився 26 травня 1980 року в селі Дмитрівка Болградського району. Виховувався у багатодітній родині, адже має ще чотирьох братів. Його молодший брат Володимир до повномасштабного вторгнення працював у рідному селі вчителем математики та інформатики, але після 24 лютого пішов добровольцем до ЗСУ. Детальніше про родину Палас можна прочитати за посиланням. Микола Дмитрович одружений, виховує трьох дітей.

Полковник Палас у 2018 році очолив новостворену 35-ту окрему бригаду морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. В 2021 році передав командування полковнику Юрію Андрієнку, якого теж сьогодні було відзначено найвищою державною нагородою.

Микола Палас (праворуч)

Микола Дмитрович є повним кавалером ордену Богдана Хмельницького (2015, 2021, 2022 рр.). Також в липні 2014 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Сьогодні полковник Палас боронить кордони України поблизу населених пунктів Вугледар – Мар’їнка в Донецькій області.

Під час візиту на передові позиції українських військових Володимир Зеленський також нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького за особисту мужність і самовіддані дії в захисті України.


Наприкінці заходу морпіхи подарували Президенту свій прапор, пам’ятну плакетку та шеврони всіх частин морської піхоти.
Поділитись
Зараз читають