Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Фермери Городненської громади хочуть відремонтувати дорогу між селами

10 Липня 2024 10:01
Ганна Ковальова
Фермери Городненської громади хочуть відремонтувати дорогу між селами

Група фермерів з села Нові Трояни Городненської громади виявила ініціативу провести ремонт дороги між їхнім селом та центром громади. Зі своєю пропозицією фермери звернулися до Болградської районної державної адміністрації.

Як повідомили в пресслужбі РДА, фермери виявили бажання відремонтувати дорогу Т 16-32 на ділянці між населеними пунктами Городнє та Нові Трояни на умовах співфінансування.

Окрім цього під час зустрічі з головою РДА Михайлом Шарафаненко та сільським головою села Городнє Миколою Богоєвим аграрії запропонували свою допомогу в проведенні робіт з забезпечення проїзного стану дороги Т 16-08, яка з’єднує декілька громад з районним центром. Михайло Шарафаненко наголосив, що вона має бути в пріоритеті, бо по ній здійснюється підвіз дітей до опорного закладу освіти Кубейської громади.

Саме тому аграрії Городненської громади запропонували долучитись до ремонту зазначених доріг також Кубейську громаду та фермерів.

В пресслужбі РВА зазначили, що депутати Городненської, Кубейської та Василівської громад неодноразово направляли звернення до вищих органів виконавчої влади щодо проведення ремонтних робіт на дорозі Т 16-08. Однак відповіді не отримали.

Поки коштів на ремонт цих доріг немає. Розглядаються різні варіанти, навіть співфінансування шляхом створення ініціативного проєкту, який групою мешканців Кубейської громади було розміщено на українській краудфандинговій платформі, котра з 2015 року допомагає громадським організаціям, благодійним фондам, волонтерам та активним спільнотам збирати кошти на реалізацію соціальних та громадських проєктів.

Нагадаємо, минулого року Махала знімала репортаж з траси Т 16-08. За цей рік ситуація ще більше погіршилася. Подивитися його можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають