Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Екоактивісти з Тарутино закликають долучатися до збору кришечок від пластикових пляшок

28 Травня 2023 14:15
Тетяна Терзі
Екоактивісти з Тарутино закликають долучатися до збору кришечок від пластикових пляшок

В селищі Тарутине продовжують екоакцію зі збору вторинної сировини. Тарутинські активісти вже зібрали 11 кг кришечок, що еквівалентно 5500 шт.

Громадський активіст Ігор Коєв закликає долучатися до акції і продовжувати шляхетну справу.

«Окрім неоціненного вкладу в чисте довкілля ми з вами стали учасниками благодійної акції “Кришечки рятують життя” від ГО ” Місто майбутнього”, метою якої є збір трьох мільйонів кришечок від ПЕТ пляшок для купівлі БПЛА для наших захисників на виручені кошти від здачі їх на переробку», – повідомив він на сторінці в Фейсбук.

Всі попередньо зібрані кришки Тарутинські екоактивісти відправляли в БФ ” Бджілка”, який опікуєтся протезуванням хворих дітей. Загалом  приблизно зібрали 30 кг.

«Звертаюся до всіх наших земляків обох громад колишнього Тарутинського району, зокрема до директорів навчальних закладів з проханням долучитися до акції і допомогти скоріше реалізувати ідею цього проекту і придбати такий необхідний на фронті гаджет. Кожному з нас це під силу. В кожного з нас на сьогодні є вдома не одна пляшка, яка може бути відправлена на сміття і спалена зі всіма поточними обставинами, а може бути передана нам, де ми зробимо все, щоб вони стали корисними нашій державі. Якщо кожен з нас, з двох ОТГ, візьме по одній ПЕТ пляшці, може вийти цифра в 30000 шт», – закликав екоактивіст.

Всі бажаючі долучитися до благодійного проекту можуть писати активісту в коментарях, в особисті повідомлення в Месенджер або телефонувати за номером 0984026935!

Принести пляшки можна за адресою

с. Тарутине Одеської області, вул. Красна 168. “Ватерпас”

Обов’язкова умова – пляшки повинні бути порожніми, чистими, без сторонніх запахів та, по – можливості, зім’ятими.

Нагадаємо, проєкт Місто Майбутнього  реалізовує акцію «Пластик рятує життя». Еко-ініціатива полягала у тому, щоб зібрати максимальну кількість пластику (кришечки від пластикових пляшок), здати цей пластик на переробку та за отримані кошти придбати реанімобіль для військових.

За час проекту вже зібрали 11 тонн пластику – приблизно 5 500 000 штук кришечок. У проекті взяли участь більше 50 населених пунктів з усієї України.

Екоактивісти придбали реанімобіль та доставили в Україну з-за кордону. На початку року відбулася його презентація в Одесі. Сьогодні цей автомобіль виконує свої бойові завдання на Бахмутському напрямку.

Спонсором придбання вказаного автомобіля стали екологічно свідомі українці, які збирали пластикові кришечки та відправляли їх на досортування в Одесу.

Але війна продовується, а тому збір кришочок триває.

Поділитись
Зараз читають