Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Двом мешканцям Болградського району загрожує до 9 років ув’язнення за організацію схеми з вивезення ухилянтів за кордон

16 Травня 2024 10:55
Олександра Сергєєва
Двом мешканцям Болградського району загрожує до 9 років ув’язнення за організацію схеми з вивезення ухилянтів за кордон

Місцеві мешканці 40 та 50 років за грошову винагороду проводили військовозобов’язаних до Молдови повз пункти пропуску. Про це повідомили у поліції.

Чоловіки через інтернет та серед свого оточення підшукували «клієнтів», які прагнули уникнути призову й втекти з країни, та пропонували їм свої послуги. За 3500 доларів вони обіцяли провести чоловіків призовного віку до сусідньої країни вночі пішки польовими дорогами, поза пунктами пропуску. 

Головним у цій схемі був молодший за віком чоловік, проти якого вже відкрито провадження за аналогічний злочин. Старший чоловік виконував роль посібника. 

Обох затримали під час спроби переправити чоловіків за кордон. При них були кошти у розмірі 7 тисяч доларів, які вони отримали за свої послуги.

Чоловікам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна. В очікуванні суду вони перебуватимуть під вартою. 

Поділитись
Зараз читають