Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Двох захисників з Білгород-Дністровського району посмертно відзначили державними нагородами 

10 Вересня 2024 13:30
Олександра Сергєєва
Двох захисників з Білгород-Дністровського району посмертно відзначили державними нагородами 

Сьогодні, 10 вересня, членам сімей загиблих захисників з Білгород-Дністровського району вручили державні нагороди. Про це повідомила пресслужба Білгород-Дністровської районної державної адміністрації. 

Згідно з Указом Президента України орденами “За мужність” III ступеня (посмертно) були  нагороджені солдат Микола Олександрович Сорокін та бойовий медик Іван Володимирович Миколаєв. 

Очільник райдержадміністрації висловив співчуття членам сімей загиблих захисників, подякував їм за належне виховання їхніх синів, після чого присутні вшанували памʼять загиблих хвилиною мовчання.

Довідково:

Микола Олександрович Сорокін народився 23 березня 1986 року в місті Кремінна Луганської області, де закінчив місцеву школу, а після перебрався до міста Рубіжне. 

Після початку вторгнення Сергій разом із родиною переїхав до селища Сергіївна та встав на облік як ВПО. Коли до нього прийшли з повісткою, то він не вагаючись взяв до рук зброю та пішов захищати рідну землю. 

29 травня 2023 року захисник загинув у боях на Донецькому напрямку від важких поранень. У скорботі залишилися мама, дружина та двоє доньок.

Іван Володимирович Миколаєв народився в селі Андріївка. Після закінчення школи вступив до Ізмаїльського медичного училища.

Коли розпочалася війна, Іван взяв до рук зброю та пішов боронити країну.

Свій останній бій бойовий медик прийняв 12 листопада 2022 року у Миколаївській області. У скорботі залишились батьки, дружина, син та донька.

Поділитись
Зараз читають