Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Двоє мешканців Кілійської громади відправляться до в’язниці за вбивство знайомого

08 Серпня 2024 13:06
Олександра Сергєєва
Двоє мешканців Кілійської громади відправляться до в’язниці за вбивство знайомого

Кілійський районний суд Одеської області виніс вирок мешканцю села Шевченкове та жителю міста Кілія, які у грудні 2022 року до смерті забили приятеля. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на судовий реєстр. 

З матеріалів справи відомо, що підсудний з села Шевченкове до затримання працював головою СФГ, а другий підсудний – двірником в КП КМР «Добробут». 

Слідством встановлено, що у день трагедії обидва чоловіки прийшли додому до свого знайомого, де почали з’ясовувати із господарем відносини. Словесна сутичка перейшла у бійку, під час якої гості накинулися на потерпілого та нанесли йому не менш як чотири удари дерев`яним держаком від сапи та численні удари руками та ногами в ділянку тулуба, голови, верхніх та нижніх кінцівок, а також, не менше двох разів стрибнули на тулуб.

Внаслідок цього потерпілий отримав чисельні синці, садна, крововиливи у м’яких тканинах, перелами майже усіх ребер та розриви органів, від чого помер.

На суді чоловіки намагалися перекласти провину один на одного. Так, голова СФГ заявив через свого адвоката, що він не винуватий та попросив суд винести йому виправдальний вирок. 

Другий чоловік сказав на суді, що бійку почав інший підсудний, а він лише втрутився у неї. Також він розповів суду причину сварки. Так, за його словами, за день до події він дізнався від свого знайомого, що потерпілий погрожував сокирою доньці голови СФГ. Це його збентежило, тож він пішов до другого підсудного обговорити з ним цю ситуацію та дізнатися, що трапилося. За бесідою вони випили декілька чарок та в стані алкогольного сп’яніння вирішили піти до потерпілого та з’ясувати відносини.

Розмова не склалася, тож ображений батько почав бити господаря будинку, а другий підсудний через деякий час приєднався до побиття. Він зазначив, що потерпілий був живий, коли вони покидали будинок. 

Тож, другий підсудний також просив помилування, адже не він розпочав бійку. Також він просив пом’якшення покарання через те, що має на утриманні дитину з інвалідністю.

Суд дослухав версію сторін, проте провина обох чоловіків була повністю доведена стороною обвинувачення. Тож, рішенням суду ображеному батькові з села Шевченкове призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а його приятелю-спільнику – 5 років позбавлення волі. 

Строк відбування покарання обчислюється з дня фактичного затримання, тобто з 30.12.2022 року.

Вирок може бути оскаржений в Одеському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Поділитись
Зараз читають