Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Двоє мешканців Білгород-Дністровського району за скоєння крадіжок під час війни відправляться за ґрати на п’ять років 

Двоє мешканців Білгород-Дністровського району за скоєння крадіжок під час війни відправляться за ґрати на п’ять років 

Білгород-Дністровський суд розглянув справи проти двох крадіїв, які скоїли крадіжки в умовах воєнного стану та визнав їх винними у скоєнні злочинів. Їм призначено покарання у вигляді п’яти років та одного місяця позбавлення волі. Що саме вони вкрали, розповіли у поліції.

Так, мешканець міста Білгород-Дністровський, порушуючи комендантську годину, протягом двох місяців підіймався на бетонні опори в одному з приватних секторів райцентру та зрізав секатором кабелі ліній зв’язку. Загалом чоловік зрізав і продав 885 метрів кабелю, чим завдав шкоди телекомунікаційній компанії на суму більше 90 тисяч гривень.

Другим крадієм виявився мешканець Петропавлівської територіальної громади, який у березні 2023 року завітав додому до знайомої і коли вона відволіклась, викрав з однієї із кімнат шліфувальну машинку та дріль загальною вартістю 1,7 тис. грн. Крім цього, у той самий день він намагався викрасти дві автівки у односельців, але не зміг.

Спочатку він спробував викрасти мікроавтобус, який господар залишив на вулиці та забув зачинити. Крадій намагався замкнути дроти системи запалення, щоб завести машину, але в нього це не вдалося. Тому він пішов до будинку іншого односельця та спробував викотити з двору незачинений легковик, однак господар прокинувся та викликав поліцію. 

Нещодавно чоловіки постали перед судом: перший за крадіжку та умисне пошкодження телекомунікаційної мережі, а другий – за викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з проникненням у житло та замах на незаконне заволодіння транспортним засобом.

Розглянувши матеріали проваджень та дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав підсудних винними і призначив покарання у вигляді позбавлення волі.

Поділитись
Зараз читають