Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дружина не пускала та погрожувала розлученням: військового з міста Кілія судили за нез’явлення на службу після лікування

23 Червня 2024 18:00
Олександра Сергєєва
Дружина не пускала та погрожувала розлученням: військового з міста Кілія судили за нез’явлення на службу після лікування

Болградський районний суд визнав уродженця села Приозерне, військовослужбовця Збройних сил України, винним та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Однак, враховуючи гарні характеристики з боку командира та щире каяття, замінив покарання на службове обмеження. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на судовий реєстр. 

Підсудний з 28 лютого 2022 року боронив країну у лавах ЗСУ. У жовтні того ж року він отримав вогнепально-уламкові поранення під час боїв за Давидів Брід, звідки його госпіталізували до лікарні. 

Через місяць його виписали, однак замість того, аби одразу повернутися до частини, чоловік поїхав додому, де перебував два місяці, після чого сам повернувся до війська. 

Як він пояснив суду, після виписки він не повернувся у військову частину, оскільки приїхавши до дому в місто Кілія дружина влаштувала сварку, просила не їхати надалі служити та погрожувала розлучиться з ним. Вона казала що забере п’ятирічного сина та поїде за кордон, якщо він знову повернеться на війну. За декілька місяців ситуація налагодилася, він переконав дружину, що має воювати, та повернувся до військової частини. 

Суд дослухав сторони справи та визнав чоловіка винним у нез’явленні на службу без поважних причин, вчинену під час війни. В якості покарання суд призначив чоловіку службове обмеження строком на два роки з відрахуванням 10 відсотків із суми грошового забезпечення в дохід держави. 

Під час відбування цього покарання засуджений не може бути підвищений за посадою, у військовому званні, а строк покарання не зараховується йому в строк вислуги років для присвоєння чергового військового звання.

Вирок може бути оскарженим шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Поділитись
Зараз читають