Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дощів багато, але рівень води Придунайських озер залишається нижче норми

03 Жовтня 2024 12:18
Наталя Іванова
Дощів багато, але рівень води Придунайських озер залишається нижче норми

Попри очікування приходу великої води в річці Дунай, рівень залишається низьким. Через це не наповнюються і Придунайські озера. Мешканці Болграда звернули увагу на низький рівень води в озері  Ялпуг і поцікавилися причинами такої ситуації. Журналістка видання «Махала» звернулася до керівника Болградського міжрайонного управління водного господарства.

«Дебет води між річкою Дунай та озером Ялпуг нижче на 30 см. Тобто Ялпуг вище ніж Дунай. Поки шлюзи закриті. Можливо відкриють в кінці тижня. Рівень води в Дунаї був дуже низький – 70 см по Балтійській системі, тому прихід води не дуже вплинув на його стан. Кожний день моніториться рівень води і в Дунаї, і в озерах”, – повідомив начальник Болградського МУВГ Михайло Балєв.

Згідно з інформацією про гідрологічний стан ріки Дунай та Придунайських озер, яку надали виданню “Махала” в Болградському МУВГ, рівень води в озері Ялпуг станом на 3 жовтня складає 2,15 м при нормі 2,80 м.

Не дотягують до норми й інші Придунайські озера. Так, в озера Кагул станом на 30 вересня було 2,87 м при нормі 3,5 м. В озерах Картал та Кугурлуй –  2,11 м при нормі 2,8 м, в озері Катлабух 0,9 м при нормі 1,7 м.

Нагадаємо, в Ізмаїльському районі перевірили стан берегозахисних споруд, готуючись до приходу великої води.

Поділитись
Зараз читають