Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Допустив падіння автомобіля з обриву в озеро, через що загинула людина: водій з Саратської громади постав перед судом 

31 Березня 2024 14:23
Наталя Іванова
Допустив падіння автомобіля з обриву в озеро, через що загинула людина: водій з Саратської громади постав перед судом 

40-річний уродженець села Долинівка, не маючи посвідчення водія, сів за кермо та порушив цілу купу правил ПДР, що призвело до травмування однієї людини та загибелі іншої. Як його покарав Саратський районний суд, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

Подія сталася у серпня 2023 року поблизу села Борисівка Татарбунарської громади. Обвинувачений сів за кермо автомобіля та поїхав від села Борисівка в напрямку села Глибоке через поля вздовж озера Сасик. 

Через нестачу досвіду він не врахував дорожні обставини та не вибрав безпечну швидкість, через що, рухаючись по крайній правій довільно слабо накатаній колії, допустив з`їзд свого автомобіля з восьмиметрового обриву, що призвело до падіння автомобіля у водойму та його перекидання.

В результаті ДТП один з пасажирів автомобіля, 31-річний місцевий мешканець, отримав множинні перелами, травми голови та розриви внутрішніх органів, внаслідок чого загинув до прибуття медиків.

Другого пасажира у важкому стані було госпіталізовано до лікарні. В нього виявили чисельні перелами хребців та ребер, струс головного мозку та пошкодження легень. 

Напередодні судового засідання прокурор та адвокат уклали угоду про визнання винуватості. Сторонами угоди було узгоджено покарання  у виді чотирьох років позбавлення волі, з можливістю замінити реальний термін іспитовим строком.

Суд погодився прийняти умови угоди та замінив реальний термін іспитовим строком тривалістю на два роки. За долучення експертів він також має сплатити на користь держави 5018 гривень.

Поділитись
Зараз читають