Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Додому в Україну повернулися ще 100 військовополонених: скільки загалом військовополонених звільнено з полону

09 Лютого 2024 09:20
Тетяна Терзі
Додому в Україну повернулися ще 100 військовополонених: скільки загалом військовополонених звільнено з полону

Відбувся черговий обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 100 захисників України. Про це повідомляє Міністрество з питань рекінтеграції тимчасово окупованних територій України.

З полону вдалося визволити 49 нацгвардійців, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців Збройних Сил України, зокрема 11 тероборонців.

Серед повернутих – 84 захисники Маріуполя, з яких 82 – оборонці Азовсталі. Решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

Традиційно звільнені з полону отримають продуктові набори та рюкзаки з одягом, взуттям, засобами гігієни та смартфоном, підготовлені для них Національним інформаційним бюро разом із Мінреінтеграції.

Крім того, НІБ надаватиме визволеним з полону особам допомогу у відновленні документів та сім-карт. І допомагатиме швидше зібрати документи для отримання від держави одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

В своєму вечірньому звернені Володимир Зеленський подякував всій команді, яка займається обмінами – Кирилу Буданову та всім у ГУР, хто веде обміни, Андрію Єрмаку та команді ОП, Дмитру Усову та всьому Координаційному штабу з питань військовополонених. Також президент згадав омбудсмена Дмитра Лубінця та його команду, Ігоря Клименка та команду МВС, Василя Малюка та команду СБУ. 

Також голова держави подякував Об’єднаним Арабським Еміратам за підтримку таких обмінів.

Завжди пам’ятаємо про наших у полоні – про кожного й кожну. Усіх маємо звільнити”, – запевнив президент. 

«Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок”, – зазначив президент.

Фото з сайту Офіса президента України.

Поділитись
Зараз читають