Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

До спільного швейцарсько-українського проєкту з відбудови шкіл долучився Білгород-Дністровський

08 Вересня 2023 16:00
Тетяна Терзі
До спільного швейцарсько-українського проєкту з відбудови шкіл долучився Білгород-Дністровський

3,8 млн грн у вигляді гранту отримав Білгород-Дністровський від міжнародних партнерів в рамках спільного швейцарсько-українського проєкту «DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл». Про це повідомляє міська рада.

На участь у проєкті було подано 108 заявок від 86 територіальних громад Чернігівської, Одеської та Полтавської областей.

Громада Білгород-Дністровського отримає грант на облаштування шкільного укриття та створення на його базі освітнього хабу. Крім того, учасники проєкту DECIDE будуть навчатися писати та впроваджувати проєкти з відбудови, працювати з донорами, а також долучати до цього процесу молодь.

Підготовкою заявки займалися спеціалісти та директорка Департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Ольга Ципуленко. Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан відмітив, що це не перший грант, який впровадила громада.

Нагадаємо, спільний швейцарсько-український  проєкту «DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл» активно впроваджують громади півдня Одещини.

21 квітня 2023 року в опорному закладі освіти, Кілійському ЗЗСО №4, урочисто відкрили шкільний майданчик, будівництво якого відбулося в  рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.

29 серпня на оновленому шкільному майданчику відкрили патріотичний куточок.

Поділитись
Зараз читають