Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

До Болграда повертається фестиваль національних культур “Bоlgrad Ethno Fashion”: коли чекати подію?

11 Вересня 2024 17:00
Софія Чебан
До Болграда повертається фестиваль національних культур “Bоlgrad Ethno Fashion”: коли чекати подію?

Дванадцятого жовтня 2024 року в Болграді планують провести традиційний фестиваль національних культур “Bоlgrad Ethno Fashion”. Про це під час пресконференції Міжнародного кінофестивалю “ОКО” повідомила начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна, передає інтернет-видання “Махала”.

“Я запрошую всіх на етнофестиваль, який став для Болграда вже традиційним, але через пандемію COVID та початок повномасштабного вторгнення не проводився”, – сказала Жанна Миколаївна.

Нагадаємо, що вперше фестиваль національних культур “Bоlgrad Ethno Fashion” пройшов у місті Болград у 2019 році. Основна мета заходу привернути увагу до різних національних культур Болградського району та створити умови для міжнародного, туристичного та культурного обміну. Програма фестивалю була дуже насиченою, гості могли насолодитися дефіле в етнічному одязі народів багатонаціональної Болградщини, дефіле в сучасних стилізованих костюмах, також  проходив ярмарок національної кухні та  продаж виробів майстрів ручної роботи. Артисти будинків культури співали старовинні народні та сучасні пісні, а також була насичена концертна програма за участю творчих колективів району. 

В якому форматі та масштабі пройде фестиваль національних культур «Bоlgrad Ethno Fashion” цього року поки невідомо. 

Головне фото з архіву видання “Махала”

Поділитись
Зараз читають