Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Для запобігання вандалізму та наруги над могилами на цвинтарях селища Тарутине встановили камери відеоспостереження

06 Травня 2024 15:02
Тетяна Терзі
Для запобігання вандалізму та наруги над могилами на цвинтарях селища Тарутине встановили камери відеоспостереження

Відповідне рішення було прийнято керівництвом Тарутинської селищної ради. Працівники селищної ради вже встановили відеокамери і ведуть цілодобове відеоспостереження. Про це повідомили у пресслужбі селищної ради. 

Останнім часом на Одещині почастішали випадки вандалізму на кладовищах – вандали розбивають пам’ятники, розмальовують хрести та ламають огорожі. Селище Тарутине не стало винятком.

До того ж перед проводами місцеві масово приїжджають на кладовище прибирати, але сміття викидають не у відведених для цього місцях, а створюють чисельні сміттєзвалища з гілок, вінків, штучних квітів та пляшок. Хоча місцева влада встановила там контейнери для сміття, а місцеві активісти нещодавно поставили біля кладовища блок-кошик для роздільного збору вторинної сировини.

Тож, аби запобігти вандалізму та не допустити захаращення територій кладовищ  було прийнято рішення щодо встановлення відеоспостереження на цвинтарях.

Не забуваймо, що кладовище – це святе місце, адже там спочивають ті, хто відійшов у вічність. І саме ми маємо дбати про місце їх спочину, підтримувати порядок та не вчиняти безвідповідальних дій”, – зазначили у селищні раді.

Нагадаємо, випадки наруги над могилами караються законом. Правоохоронці вже притягнули до відповідальності підлітків, які розтрощили пам’ятники у місті Рені та вандала, який в селі Нерушай Білгород-Дністровського району пошкодив понад 90 надгробків. 

Поділитись
Зараз читають