Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Для впровадження на території району реформи шкільного харчування в Ізмаїлі відкрили кулінарний хаб

28 Березня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
Для впровадження на території району реформи шкільного харчування в Ізмаїлі відкрили кулінарний хаб

На базі Дунайського центру професійної освіти розпочав роботу кулінарний хаб у рамках реформування шкільного харчування за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Про це повідомив директор Департаменту освіти та науки Олександр Лончак. 

Першими до навчання долучилися шкільні кухарі Саф’янівської громади. Під наглядом досвідчених керівників кухарі опанують навички роботи з новим обладнанням та вивчать нові рецепти корисного харчування. 

Цей хаб також послужить майданчиком для навчання молодих робітничих кадрів, щоб кожна громада мала професійних шкільних кухарів, а діти росли здоровими та набували правильні харчові звички. 

Олександр Лончак дистанційно приєднався до урочистого відкриття хабу та подякував адміністрації та згуртованій команді профтехівців за ефективну роботу щодо створення належних умов на базі закладу. 

Маємо амбітне завдання – найближчим часом здійснити перепідготовку усіх шкільних кухарів південної частини регіону. До всього на новітньому обладнанні вчитимуться готувати і молоді робітничі кадри. З таким завзяттям та великим бажанням, думаю, нам все вдасться. Не втрачаймо віри! Наснаги усім, хто навчає і навчається заради майбутнього. Бо діти – наше все!”, – сказав Олександр Лончак.

Зазначимо, це перший хаб на території Бессарабії та другий на Одещині. Перший хаб відкрився в обласному центрі влітку 2023 року. 

Нагадаємо, декілька тижнів тому в освітніх закладах Саф’янівської громади почала діяти реформа шкільного харчування: чим зараз годують дітей.

Поділитись
Зараз читають