Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Для дітей, батьків та вчителів: в Україні розпочав роботу перший освітній застосунок “Мрія”

03 Вересня 2024 13:24
Олександра Сергєєва
Для дітей, батьків та вчителів: в Україні розпочав роботу перший освітній застосунок “Мрія”

Мрія — перший освітній державний застосунок для учнів, батьків і вчителів, який надихає вчитися та допомагає кожному знайти себе в сучасному світі. Застосунок було створено з ініціативи Президента та реалізовано Мінцифрою та МОН за підтримки Програми EGAP. Які функції має новий освітній застосунок, розповість “Махала” з посиланням на офіційний сайт “Мрія”.

У застосунку є три розділи – для батьків, дітей та вчителів, завдяки чому можна підтримувати тристоронню комунікацію, дивитися оцінки, домашні завдання та слідкувати за загальними результатами навчання. 

“Мрія” для батьків

Через застосунок батьки школярів можуть дивитися  розклад уроків, усі оцінки та коментарі вчителів, пропуски, а також домашні завдання дітей. Також можна подивитися не лише поточні оцінки, а оцінити загальну динаміку результатів навчання  – середній бал, статистику виконання домашніх завдань тощо.

Також завдяки тому, що система співпрацює з месенджером Signal, можна напряму спілкуватися з вчителями, класним керівником та дитиною. 

“Мрія” для дітей

Діти можуть самі дивитися свої оцінки, слідкувати за своїми досягненнями у динаміці та матимуть зворотній зв’язок через чат із вчителями та класним керівником. А у чаті класу учні можуть спілкуватися між собою. 

Також у застосунку з’явиться цифровий освітній документ та можливість планувати позаурочний час, наприклад відвідування гуртків. 

“Мрія” для вчителя

Вчителі матимуть змогу вести онлайн-журнал, виставляти оцінки, додавати коментарі, відмічати відвідування та завантажувати домашні завдання. 

Домашні завдання, до речі, можна буде задавати наперед, під час або після уроків, додавати опис деталей, фото і покликання на додаткові матеріали.

Також через застосунок вчитель зможе відстежувати свій розклад та планувати робочий день.

Станом на сьогодні вже 40 навчальних закладів  із Києва та Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської і Дніпропетровської областей розпочали впроваджувати інновації в освітній процес і тестувати Мрію в режимі реального навчального року.  Заклади, які хочуть взяти участь у тестуванні, можуть подати заявку на офіційному сайті

Поділитись
Зараз читають