Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дівчина з Затоки, яка втратила ніжку внаслідок ракетного удару, отримала біонічний протез (Фото)

10 Березня 2023 18:00
Ганна Ковальова
Дівчина з Затоки, яка втратила ніжку внаслідок ракетного удару, отримала біонічний протез (Фото)

Маленька, але незламна Саша Паскаль втратила ніжку внаслідок минулорічного російського ракетного удару по смт Затока Білгород-Дністровського району. Весь цей час дитина перебувала на реабілітації та вчилась заново жити.

Сьогодні дівчинка отримала найсучасніший біонічний протез.

Як повідомили в Одеській міській раді, це стало можливим завдяки благодійному збору, проведеному працівниками Департаменту фінансів міськради.

“Найсучасніший біонічний протез виготовлений у медичному центрі протезно-ортопедичної допомоги «Теллус» індивідуально з урахуванням всіх потреб дівчинки і дає їй можливість вести активне життя”, – зазначили в Одеській міськраді.

В жовтні минулого року дівчинка, перебуваючи в Австрії, отримала свій перший протез.

Нагадаємо, в мирному житті Олександра займалась танцями та гімнастикою з трьох рочків, виступала й отримувала нагороди. Але в травні 2022 року після прильоту російської ракети в смт Затока, дитина опинилася під завалами. Понад два тижні дівчинка провела у реанімації. У неї був відкритий перелом руки, зламані чотири ребра, травма голови та численні осколкові поранення. Лікарі змушені були ампутувати їй ногу.

Майже через рік після трагедії, після проходження повного курсу реабілітації, дівчинка зможе знов повернутися до тренувань.

Ганна Ковальова

Фото: пресслужба Одеської міськради

Поділитись
Зараз читають