Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Діти Болградської громади висадили дерева в сквері Борців за Незалежність (Фото)

Діти Болградської громади висадили дерева в сквері Борців за Незалежність (Фото)

В Болградській громаді триває акція “Посади дерево у громаді”. В ній взяли участь учні навчальних закладів, які в серпні проходили навчання у міжнародному літньому таборі.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

З кожним роком проблема кліматичних змін стає все більш актуальною. Один зі способів боротьби з цією проблемою – збільшення площі зелених насаджень. Акція “Посади дерево у Болградській громаді” покликана привернути увагу до необхідності охорони навколишнього середовища та сприяти заселенню деревами міських та сільських територій. Це ідеальний спосіб не тільки створити більш екологічно стійке майбутнє, а й надихнути місцевих жителів до участі у подібних ініціативах. Ініціатором проведення такого заходу виступив туристичний інформаційний центр “Болград”.

Діти разом з працівниками ТІЦ та волонтерами проєкту визначили найбільш слушні місця для посадки дерев, обрали необхідну кількість ресурсів та висадили саджанці клену та софори у сквері Борців за незалежність в Болграді (парк біля ринку).

В майбутньому за цими деревами доглядатимуть працівники Одеського обласного центру комплексної реабілітації, який розташований поблизу скверу.

“Сподіваємося, що діти своїм прикладом надихнуть інших мешканців громади на участь у нашій акції та звернуть увагу суспільства на важливість охорони навколишнього середовища” – зазначили у пресслужбі інформаційного центру.

Нагадаємо, про екоакція “Посади дерево у Болградській громаді” стартувала в громаді першого жовтня. Майстриня садово-паркового господарства Людмила Леснікова розповіла, які дерева найкраще приживаються в нашій місцевості.

Поділитись
Зараз читають