Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Депутати Татарбунарської міської ради звернулися до Кабміну щодо перегляду тарифів на електроенергію для споживачів, що не мають газу в оселях

08 Серпня 2024 11:13
Олександра Сергєєва
Депутати Татарбунарської міської ради звернулися до Кабміну щодо перегляду тарифів на електроенергію для споживачів, що не мають газу в оселях

Під час останнього пленарного засідання чергової 48-ї сесії депутати міської ради схвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики України, НКРЕКП щодо можливості внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2024 року № 632, якою встановлюється фіксована ціна на електричну енергію для побутових споживачів. Про це повідомила пресслужба Тарутинської міськради.

На території Татарбунарської громади більшість багатоповерхівок не має централізованого опалення та газифікації, внаслідок чого для постійного приготування їжі та опалення квартир (в осінньо-зимовий період) використовується лише електрична енергія. Поряд з цим, частина квартир не обладнана електроопалювальними установками в установленому порядку та обліком споживання за періодами часу доби.

Через підвищення тарифу на електроенергію майже вдвічі, люди можуть опинитися у скрутному становищі, адже на оплату комунальних послуг буде витрачатися значна частина сімейного бюджету родин, а деякі взагалі не зможуть сплачувати такі суми, тож будуть економити на опаленні. 

Тому, аби допомогти мешканцям, депутати  звернулися до вищих органів влади щодо зменшення вартості електроенергії для споживачів багатоквартирних будинків.

У зверненні вони пропонують ввести у розрахування тарифів окрему категорію «Для побутових споживачів, які проживають у багатоквартирних будинках (квартирах), не обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, централізованим твердим опаленням та є негазифікованими». Для такого типу споживачів вони просять встановити фіксовану ціну на електричну енергію у розмірі 2,64 грн за 1 кВт/год.

Нагадаємо, з аналогічною проблемою стикнулася й Арцизька громада, яка також існує переважно на електроенергії. У липні депутати Арцизької громади надіслали до кабміну аналогічне звернення, проте відповіді на нього досі не отримали. 

Поділитись
Зараз читають