Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чи вплинуть останні дощі на врожайність зернових культур: роз’яснення Болградської метеостанції

31 Травня 2024 13:11
Валерій Гайдаржи
Чи вплинуть останні дощі на врожайність зернових культур: роз’яснення Болградської метеостанції

За останній тиждень погода в Болградському районі істотно змінилася. Середньодобова температура знизилася на кілька градусів та пройшов довгоочікуваний дощ.  Про поточну ситуацію з опадами в Болградському районі виданню “Махала” розповіла начальниця Болградської метеостанції Наталя Марчева. 

“Середня норма опадів для травня в Болградському районі становить 49 міліметрів. На початку місяця опадів майже не було, спостерігалися лише короткочасні дощі до 0,1 міліметрів в місті Болград. З третьої декади травня пройшли  більш значні опади: в місті Болград випало 25 міліметрів, у селі Табаки –  15 міліметрів, у селі Виноградівка –  30 міліметрів. У селі Василівка, з боку Каракурта, опадів майже не було, а зі сторони Банівки випало 35 міліметрів. У Каракурті випало 10 міліметрів, у Криничному – 23 міліметри, в Нових Троянах – 17 міліметрів. Отже, норми опадів в жодному місці не було досягнуто. Також можна побачити, що опади випали нерівномірно, але все ж деякий ефект від них буде. Для  посівів ранніх озимих культур дощ випав трохи запізно, але для більш пізніх культур, як, наприклад, соняшник, кукурудза, то він якраз вчасно”, – повідомила Наталія Марчева.

Початок літа порадує мешканців Болградського району теплою і навіть спекотною погодою. Позначка термометру перейде 30 градусів.

Нагадаємо, 24 квітня в південних областях України спостерігалися незвичайні опади у вигляді дощу з піском. 

Поділитись
Зараз читають