Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чи скоро з’явиться Алея Слави воїнам – захисникам у селі Залізничне Болградської громади?

17 Листопада 2023 13:02
Софія Чебан
Чи скоро з’явиться Алея Слави воїнам – захисникам у селі Залізничне Болградської громади?

В селі Залізничне визначено місце, де буде Алея Слави, роботи з її облаштування мають розпочатися найближчим часом.  Інтернет – видання “Махала” поспілкувалося з старостою села Залізничне Світланою Гергі та дізналося, як скоро в селі з’явиться Алея слави. 

У нас все готово, є лавочки, ліхтарі, пліти, пам’ятні таблички загиблим воїнам нашого села.   Гроші виділені, чекаємо на початок робіт. Сподіваємося, що до кінця 2023 року  в селі з’явиться Алея слави воїнам- захисникам. Для нас важливо, щоб в селі було місце, де ми б могли проводити заходи, присвячені пам’яті кожного героя та до Дня захисників України”, – розповіла Світлана Гергі. 

Планується на території Алеї слави встановити  чотири лавочки та два декоративних ліхтарі. Поряд облаштують майданчик с тумбами, на які встановлять  меморіальні дошки на честь загиблих воїнів з села Залізничне – Дунєва Руслана, Карагез Костянтина, Ялама Михайла. 

Нагадаємо, наприкінці вересня 2023 року на сесії Болградської міської ради було прийнято рішення щодо облаштування в  селі Залізничне Болградської громади Алеї слави замість ремонту доріг.  Згідно з проєктом Алея Слави воїнам-захисникам буде  знаходитися на території парку «Дружби народів». На її створення з місцевого бюджету передбачають 360 тисяч гривень.   

Поділитись
Зараз читають