Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чотирнадцятирічний юнак з села Василівка розпочав власну справу, щоб допомагати ЗСУ (відео)

07 Липня 2023 18:03
Софія Чебан
Чотирнадцятирічний юнак з села Василівка розпочав власну справу, щоб допомагати ЗСУ (відео)

Данило Гажев проживає в селі Василівка Болградського району. У свої 14 років він вже чітко розставляє пріоритети, має життєві принципи та закладає фундамент для  свого щасливого майбутнього. Бо Данило мріє про одне – стати щасливою людиною, яка займається улюбленою справою у вільній та квітучій країні.

Добре серце 

Про хлопця з добрим серцем та великим бажанням займатися власною справою  інтернет – виданню “Махала” розповіла волонтерка Оксана Кілафли. Вони познайомилися, коли Данило з батьком приїхали передавати частину зароблених хлопцем коштів на потреби 88 окремого батальйону морської піхоти. 

“Дуже приємно, що в Бессарабії росте така свідома молодь з чіткою позицією та баченням майбутнього в країні. Радію, що не забувають донатити та ставлять у приорітет потреби ЗСУ”, – каже волонтерка Оксана Кілафли. 

Данило народився та росте у родині вчителів. Батьки хлопця Людмила та Віталій Гажеви вчителі історії у місцевому ліцеї. За словами нашого героя, любов до землі  юнак перейняв від батька.

“Тато постійно щось робить на городі. Він любить землю, я беру приклад з нього”, – розповідає хлопець.

Думати про майбутнє на часі 

Данило вже добре знає, що щасливе майбутнє залежить лише від нього. Тому в 13 років хлопець вирішив не гаяти свої час на ігри у смартфоні та зайнятися чимось корисним та прибутковим. 

“Сидіти цілими днями в телефоні – це не про мене. Я вирішив почати будувати фундамент для свого майбутнього. Перше, що зробив, це поговорив з батьком та спитав у нього поради. Він  запропонував спробувати обробляти ділянку землі, щось посадити та потім продати. Благо, в селі землі багато”, – розповідає юний бізнесмен. 

Архівне відео Данила Гажева

Розпочав свій шлях фермера Данило з цибулі. Праця дала свій результат та нагороду. У хлопця все вийшло, тому мотивації продовжувати було достатньо. 

“Мені дуже подобається те, чим я займаюся. Я отримую задоволення від усього процесу, починаючи з обробки ділянки та закінчуючи продажем врожаю. Вважаю, що успіх людини у роботі, яку він виконує, залежить від його відношення до праці. Якщо людина не любить те, чим він займається, то користі від цього не буде”, – каже юний фермер. 

Важливо пам’ятати ціну мирного неба

“Минулого року я посадив цибулю, а цього року часник. Цибуля була гарна, я її продав та задонатив частину грошей у благодійний фонд Сергія Притули. Цього року частину грошей я віддав волонтерці Оксані Кілафли, яка збирає кошти на потреби 88 окремого батальйону морської піхоти”, – розповів Данило.

Данило вважає, що кожен може зараз заробляти, не обов’язково обробляючи землю чи роблячи на городі. Можна працювати онлайн, головне, щоб це приносило задоволення та прибуток, та було чим допомагати воїнам на передовій.
“Треба шукати варіанти, що саме тобі підходить та працювати, від цього залежить наше майбутнє. Сьогодні на фронті наші воїни захищають нас та наш спокій, тож ми повинні бути вдячними не тільки на словах, а й на ділі”, – підкреслив Данило. 

Після розмови з Данилом відчуваєш гордість за молоде покоління Бессарабії. Бачиш в них прекрасне продовження та отримуєш спокій, бо росте патріотичне та усвідомлене покоління. 

Поділитись
Зараз читають