Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чоловік, який у місті Вилкове порізав горло підлітку, постав перед судом: яке покарання він понесе?

27 Червня 2024 13:02
Олександра Сергєєва
Чоловік, який у місті Вилкове порізав горло підлітку, постав перед судом: яке покарання він понесе?

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав уродженця міста Вилкове винним у спробі умисного вбивства малолітньої дитини та засудив його до 15 років позбавлення волі. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася 23 жовтня 2023 року на одній з вулиць міста. Побачивши 13-річну дитину, що йшла вулицею, підсудний дістав ніж, підбіг до хлопчика та вдарив його у шию. Дитина залишилася жива лише тому, що встигла зреагувати на ситуацію – втекти та попросити по допомогу у перехожих.  Дитину госпіталізували до лікарні з різаною раною шиї, де йому надали необхідну медичну допомогу. 

Оскільки хлопець добре запам’ятав, як виглядає нападник, правоохоронцям було не складно його знайти. Під час обшуків вдома у підсудного було знайдено той самий ніж та одяг, у якому він був. Усе це стало додатковими доказами у справі. 

На суді чоловік визнав свою провину частково. Він пояснив свій вчинок тим, що «в нього хтось вселився». У цьому стані він взяв з дома ножа та пішов на вулицю, де побачив хлопця, який йшов та розмовляв по телефону. В цей час, «той хто в нього вселився» його рукою дістав ножа та різко вдарив «малюка» в шию. Після чого хлопець втік, а підсудний пішов далі. Він його не переслідував та не хотів грабувати, бажання вбити в нього також не було, як це сталося та що на нього найшло – не розуміє. Наостанок додав, що розуміє провину та жалкує про скоєне. 

Зазначимо, це не перший тяжкий злочин підсудного. У березні 2011 року його було засуджено до 12 років позбавлення волі за умисне вбивство. 

Суд врахував усі докази, покази свідків, часткове визнання вини підсудним та його кримінальне минуле та вирішив призначити йому покарання у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі. 

На вирок може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду впродовж 30 діб з моменту його проголошення.

Поділитись
Зараз читають