Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Через нестачу кадрів в Україні жінки будуть опановувати професії, які раніше вважалися сугубо чоловічими

07 Червня 2024 14:31
Наталя Іванова
Через нестачу кадрів в Україні жінки будуть опановувати професії, які раніше вважалися сугубо чоловічими

З початку повномасштабного вторгнення український бізнес значно страждає як через нестачу електропостачання, так і через недостатню кількість кваліфікованих кадрів. Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочали діалог щодо розробки  та втілення програм підтримки українського бізнесу. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Через мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ в Україні відбувається значний дефіцит кадрів. Поповнити їх планують за рахунок перекваліфікації жінок та ветеранів.

Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто «чоловічі» професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів. Перекваліфікація спеціалістів, разом  з працевлаштуванням ветеранів – це головні виклики для Уряду на ринку праці», – наголосила перша віцепрем’єрка-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Вона додала, що ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу.

Фото ілюстративне

Поділитись
Зараз читають