Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Частина сіл Арцизької громади може залишитись без пункту швидкої допомоги

31 Травня 2024 10:00
Валерій Гайдаржи
Частина сіл Арцизької громади може залишитись без пункту швидкої допомоги

В одному з місцевих пабліків села Нова Іванівка Арцизької громади з’явилася інформація, що існує ризик закриття пункту, де базується  204 бригада швидкої медичної допомоги. Через це мешканці прилеглих сіл можуть залишитися без екстреної медичної допомоги. Причиною закриття називають брак медичних кадрів. Журналіст видання “Махала” вивчав  ситуацію.

204-а бригада швидкої допомоги поки що працює. У штаті маємо 4 водії та 2 фельдшери. Але потрібно протягом 10 днів знайти ще 2 медпрацівники, інакше існує ризик закриття пункту швидкої допомоги в Новій Іванівці через неповний штат. На жаль, ця проблема вже не перший рік нас переслідує: багато людей звільняються через сімейні обставини, переїжджають до інших населених пунктів або виїжджають за кордон. На сьогодні ми вже опитали мешканців найближчих сіл, але поки що не знайшли потрібних спеціалістів. Якщо хтось має відповідну освіту та бажання працювати у нашому селі, можна звернутися до мене за номером  0972917699”, –  розповів старости села Нова Іванівка Сергій Стаматов.  

204-а бригада швидкої медичної допомоги обслуговує села Арцизької громади: Нова Іванівка, Делень, Новоселівка, Главані, Задунаївка. За крайньої потреби також вона виїжджає у села сусідньої громади –  Вільне, Ярове, Дмитрівка, Олександрівка та інші населені пункти поруч.

Якщо цей пункт зачиниться, без швидкої екстренної допомоги залишаться більше 10 сіл. Найближчий пункт допомоги розташований приблизно за 20 кілометрів, у селі Кам’янське, але у нас із ними немає прямого дорожнього сполучення. Якщо брати до уваги дороги з твердим покриттям, тоді залишається тільки Арциз, але це 40 кілометрів від нас. Тому ми сподіваємось, що все ж таки вдасться вирішити ситуацію та знайти потрібних людей”, –  зауважив Сергій Стаматов.

Поділитись
Зараз читають