Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

БУДІВЛЯ Є, АЛЕ СТОЇТЬ ПОРОЖНЯ: ЧОМУ В С НОВИХ ТРОЯНАХ НЕ МОЖУТЬ ЕКСПЛУАТУВАТИ НОВУ АМБУЛАТОРІЮ?

31 Грудня 2022 11:10
Ганна Ковальова
БУДІВЛЯ Є, АЛЕ СТОЇТЬ ПОРОЖНЯ: ЧОМУ В С НОВИХ ТРОЯНАХ НЕ МОЖУТЬ ЕКСПЛУАТУВАТИ НОВУ АМБУЛАТОРІЮ?

У рамках президентської програми «Велике будівництво» у Болградському районі ще на початку 2022 року завершено будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Нові Трояни Городненської територіальної громади, але поки ще будівля стоїть порожньою, працювати в ній не можна.

«Амбулаторія є. Ми чекаємо на акт-прийому передачі. Рішенням сесії сільської ради ще десять місяців тому, 2 лютого 2022 року, ми погодилися прийняти будівлю. З нашої сторони був контроль за будівництвом, до нього дорікань нема.
Зараз чекаємо на обладнання та меблі, але ми розуміємо, що можемо й не дочекатися цього – враховуючи обстановку в країні.
Тому я особисто зустрічався з активом села Нові Трояни і там ми прийняли рішення приймати будівлю в такому вигляді, як є сьогодні – без меблів та обладнання»
, – розповів інтернет-виданню “Махала” Микола Богоєв, голова Городненської громади.  

Замовником робіт є управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації. Саме вони й повинні підготувати акт прийому-передачі і всю необхідну документацію.

«Зараз ми чекаємо на цей акт, після цього ми будемо міркувати, як облаштувати робочі місця, можливо, щось перенесемо зі старої амбулаторії. Поки що не можу відповісти», – додав Микола Богоєв.

Коли закінчаться бюрократичні проволоки – на цей час сказати важко, але тільки після них можливе укладання договорів з районним Центром первинної медико-санітарної допомоги та початок роботи.

Нагадаємо, сучасну амбулаторію  в селі Нові Трояни почали будувати ще у 2020 році у рамках державної програми підтримки сільської медицини. Планувалося збудувати не лише службові приміщення, а й житло для медичного персоналу.

Вартість робіт на той час складала майже 8 млн. грн. Проєктно-кошторисна документація виготовлялася коштом місцевого бюджету, а роботи проводили коштом державного бюджету.

Але проблеми з завершенням будівництва почалися ще у 2021 році.

Сільський голова Микола Богоєв неодноразово підіймав проблему завершення будівництва амбулаторії.

Серафим Савченко 

Поділитись
Зараз читають