Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Браконьєри з Ізмаїльського району відповідатимуть у суді за вилов риби у придунайських озерах

24 Червня 2024 13:15
Олександра Сергєєва
Браконьєри з Ізмаїльського району відповідатимуть у суді за вилов риби у придунайських озерах

Правоохоронці зібрали достатньо доказів і висунули чоловікам обвинувачення у незаконному зайнятті водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Обвинувальні акти вже скеровано до суду. Про це повідомили у поліції.

Рибалок затримали під час незаконного вилову у період з січня по травень поточного року.  

Перший правопорушник – 37-річний житель Саф’янівської громади – сітками виловив з озера Ялпуг 65 одиниць риби, зокрема білий амур, карась, короп, судак, лящ та раків на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Зазначається, що він вже був судимий за браконьєрство, проте на шлях виправлення не став. 

Також перед судом постане 24-річний житель Суворовської громади. Його зловили на озері Катлабух під час того, як він сітками та ятерами ловив раків та рибу. Загалом він встиг зловити 42 одиниці різних водних біоресурсів вартістю 122 тисячі гривень.

Останній правопорушник – 31-річний житель Ренійської громади – був виявлений на озері Кугурлуй. Це рекордсмен серед приятелів-браконьєрів, адже він з човна сітками виловив понад 200 одиниць різних видів риби, завдавши державі збитків у розмірі понад 350 тисяч гривень.

Усі затримані пояснили, що знали про заборону вилову водних біоресурсів, але однаково вирішили порибалити для себе. Незаконний улов правоохоронці передали на зберігання приватному підприємству, а матеріали скерували до суду.

За скоєне чоловікам загрожує покарання штрафом від 1700 до 51000 гривень або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Нагадаємо, на більшості водойм Одещини вже дозволено вилов риби, проте до 30 червня триває заборона на вилов раків.

Поділитись
Зараз читають