Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Браконьєри виловили понад 100 кг риби на території нацпарку «Тузлівські лимани»

18 Травня 2024 14:01
Ганна Ковальова
Браконьєри виловили понад 100 кг риби на території нацпарку «Тузлівські лимани»

На узбережжі озера Шагани поблизу села Кочкувате Дивізійської територіальної громади правоохоронці під час патрулювання викрили двох місцевих жителів віком 31 та 21 рік, які на гумовому човні здійснювали незаконний вилов риби ятерами.

Як повідомили в пресслужбі ГУНП в Одеській області, на місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції, яка вилучила незаконне знаряддя лову – 2 ятери та більше 11 тисяч одиниць виловлених біоресурсів, а саме атерини загальною вагою понад 100 кілограмів.

Гумовий човен, два забрідних рибальських гумових костюми, ятери та незаконний улов поліцейські вилучили в якості речових доказів. Водні біоресурси передали на зберігання до спеціалізованого підприємства. 

«Дізнавачами територіального підрозділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно завдало істотну шкоду. В рамках провадження призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено розмір заподіяної державі шкоди. Після отримання експертного висновку та інших доказів вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Правопорушникам загрожує штраф від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційний нагляд на строк до 3 років, або обмеження волі на той самий строк. Досудове розслідування триває», – зазначив т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Нагадаємо, що в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів триває весняно-літня заборона на вилов риби, пов’язана з їх нерестом.

Поділитись
Зараз читають