Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградський міський голова розповів про поповнення  автопарку

15 Квітня 2023 11:20
Ганна Ковальова
Болградський міський голова розповів про поповнення  автопарку

Під час звіту за 2022 рік старости села Владичень Болградської громади Марії Ігнатової із залу мешканці поставили питання стосовно витрат на грейдерування доріг. На це з бюджету громади витратили понад 300 тисяч гривень. Мешканців села цікавило, наскільки доречні такі витрати.

Як повідомили в пресслужбі громади, на це питання відповів присутній в залі Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

За його словами таку суму прийшлося витратити, бо в автопарку КП «Горводоканал» немає власного грейдера, його довелося орендувати.

«Скажу більше – навіть для підсипання жорствою знадобилася б техніка, якої у нас немає. Капітальні ремонти доріг минулого року у зв’язку з війною нам проводити заборонили, незважаючи на можливості для цього», – розповів міський голова.

Далі він повідомив, що скоро автопарк комунального підприємства поповниться новою технікою. 

«Купуємо бульдозер, грейдер, чотири причепи та трактор, щоб уже не залежати ні від кого, тим більше, що громада у нас велика», – наголосив Сергій Димитрієв. 

Він запевнив, що в  майбутньому в кожному населеному пункті обиратимуть найпроблемніші ділянки доріг і капітально їх ремонтуватимуть, а не просто посипатимуть жорствою ями. 

На першому місті  дорога Виноградівка – Владичень. Але щоб виконати капітальний ремонт, необхідно лише на створення проєктно-кошторисної документації близько 7 мільйонів гривень. Також міський голова повідомив, що вивчається питання і вартості ремонту підйому від села Виноградівка, який сьогодні в аварійному стані, а взимку і взагалі вкрай небезпечний. Можливо, ці 7 млн грн направлять саме на цю ділянку дороги.

Зазначимо, що вчора автопарк комунального підприємства поповнився новим гусеничним бульдозером «SHANTUI». Окрім цього стало відомо, що комунальне підприємство “Горводоканал” вже уклало договір з продавцем та до 1 червня в місті повинен зʼявитися свій грейдер. Але процедура закупівлі нової одиниці техніки викликає багато питань. Адже в тендері переміг продавець, який назвав суму майже на 1 мільйон більшу, ніж його конкурент.

Тетяна Терзі
Фото пресслужби Болградської міської ради

Поділитись
Зараз читають