Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградські активісти сплели для захисників України понад 4000 квадратних метрів маскувальної сітки (Фото, відео)

21 Липня 2023 12:41
Софія Чебан
Болградські активісти сплели для захисників України понад 4000 квадратних метрів маскувальної сітки (Фото, відео)

Члени громадської організації людей з інвалідністю “Вікторія” вже 512 днів плетуть маскувальні сітки для 88-го окремого батальйону морської піхоти та воїнів з інших підрозділів. 

“Військові стали для нас наче рідні. Коли вони приходять забирати сітку, нам достатньо побачити їх щасливі та вдячні очі, це нас мотивує робити ще більше”, – каже керівниця організації Тетяна Бажалюк.

За рік та 4 місяці активісти сплели понад 4000 квадратних метрів маскувальної сітки. За словами волонтерки Оксани Кілафли, проблема з матеріалом для плетіння сіток була на початку, але зараз вона вже вирішена. 

“За весь час війни члени громадської організації  “Вікторія” провели кропітку та масштабну роботу, за що їм велика подяка. Вони без заперечень та скарг продовжують допомагати тим, чим можуть. Не кожен може цим похвалитися”, – підкреслила Оксана Кілафли. 

Члени організації приходять плести маскувальні сітки за змінами. 

“Наша група приходить сюди кожного четверга у складі 10 осіб. Спілкуємося та плетемо сітки. Для нас це важливо, бо маємо бажання хоч чимось допомогти нашим хлопцям і дівчатам на фронті. Хочемо, щоб скоріше була перемога та всі військові повернулися додому”, – розповів “Махалі” В’ячеслав Чеботарь.

Тішить, що до доброї та важливої справи долучається й молодь Болграда. 

“Я почала приходити та допомагати нещодавно. Мене мотивують мої сестри Валерія та Людмила, які бувають тут частіше. Я розумію, наскільки важливо зараз допомагати”, – розказала 12-річнна Ілона Сібова. 

Так члени  ГО “Вікторія” та активісти роблять свій цінний внесок в спільну Перемогу. 

Сітка з Болграда на фронті: маскує техніку бійців 71 окремої єгерської бригади ДШВ
Поділитись
Зараз читають