Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська районна лікарня стала більш безпечною завдяки впровадженню цифрових технологій

13 Лютого 2024 14:00
Тетяна Терзі
Болградська районна лікарня стала більш безпечною завдяки впровадженню цифрових технологій

Нещодавно в Болградській районній лікарні встановили камери відеоспостереження. Про це «Махалі» повідомив генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

Камери відеоспостереження встановлені як зовні, на вулиці, так і всередині. Відеоспостереження охоплює всі об’єкти лікарні, починаючи з господарчого двору, складу, центрального входу і фоє, і закінчуючи всіма відділеннями лікарні. Камер немає тільки в палатах хворих. 

Загалом встановлено 32 камери. Вартість обладнання і монтаж камер профінансувала Болградська міська рада. На це з міського бюджету виділено майже 600 тисяч гривень.

«Все почалося з палати для утримання ув’язнених. Правоохоронні органи вимагали встановити там відеоспостереження, бо це передбачено законом. Ми звернулися до власника лікарні – в Болградську міську раду. Нас підтримали і запропонували встановити камери й в інших місцях, щоб зробити лікарню більш захищеною і сучасною», – розповів Віктор Дішлі.

Камери вже стали у пригоді. Бо нещодавно від одного з пацієнтів в МОЗ надійшла скарга, що в лікарні з ним грубо поводилися. Але, як показали камери, було навпаки, саме пацієнт говорив з лікарем на підвищених тонах. І завдяки камерам відеоспостереження тепер легко розслідувати різні інциденти, які, на жаль, трапляються.

Відео з камер зберігається місяць. Монітор спостереження знаходиться в кабінеті генерального директора. 

Поділитись
Зараз читають